Για την προβολή περισσότερων αναρτήσεων πιέστε στο τέλος κάθε σελίδας "παλαιότερες αναρτήσεις".

Η Επιστημονική Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM - E3STEM

Ο βασικός σκοπός της  Ένωσης  είναι η διάδοση της επιστημολογίας, της μεθοδολογίας και της διδακτικής αναπλαισίωσης  του S.T.E.M και η διατύπωση έγκυρων προτάσεων σχετικά με την υλοποίηση διδακτικών μοντέλων S.T.E.M  σε επίπεδο επιμορφώσεων, σεμιναρίων και προτάσεων για διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται ή μπορούν να ενταχθούν στην επιστημολογία του STEM σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με βασική αρχή την επιστημονική εγκυρότητα των προτάσεων και την αξιοπιστία τους.  Το Ε3 στο λογότυπο έχει προέλθει από τα αρχικά της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης. Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε μέλη της Ένωσης ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στη σελίδα της. 
Σκοπός της «Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM (Ε3STEM)»  είναι :

i.      Η ανάπτυξη της επιστημολογίας του STEM σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
ii.     Η ανάπτυξη της μεθοδολογίας εφαρμογής του STEM.
iii.  Η ανάπτυξη υπολογιστικών και τεχνολογικών εργαλείων, εκπαιδευτικών αντικειμένων και εφαρμογών σχετικών με το STEM και την τέχνη (Art) – STEAM.
iv.   Η διεξαγωγή εκπαιδευτικής και επιστημονικής έρευνας σχετικής με την διδακτική αναπλαισίωση του STEM.
v.   Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές της μεθοδολογίας STEM σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
vi.  Η συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς, επιστημονικά σωματεία, επιστημονικές ενώσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων STEM.
vii.   Η ανάπτυξη και έκδοση ηλεκτρονικού ή/και έντυπου υλικού.
viii. Η συμμετοχή  σε Εθνικά, Ευρωπαϊκά, Διεθνή προγράμματα (αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά, ερευνητικά κ.α.) και σε συνέδρια.
ix.  Η διεξαγωγή και οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, θερινών σχολείων, σεμινάρια εκπαιδευτικών  κ.λπ.

Η Ένωση θα κινηθεί προς την ανάπτυξη «πραγματικών» - επιστημονικά θεμελιωμένων εφαρμογών STEM.

Διοίκηση –Ιστοσελίδα

  Η Ένωση διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η ιδέα της Ένωσης ξεκίνησε από το Π.Μ.Σ  S.T.E.M της ΑΣΠΑΙΤΕ, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Σαράντου Ψυχάρη
Η ιστοσελίδα της Ένωσης  είναι η e3stem.edu.gr, σε αυτήν αναρτώνται πολλά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το S.T.E.M.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η Ένωση, με τις δράσεις που περιγράψαμε, θα συμβάλλει στον μετασχηματισμό σε νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις με έγκυρες, αξιόπιστες και σύγχρονες προτάσεις συμβατές με το Διεθνές περιβάλλον.

  Θα περιέχει επίσης αποθετήριο έγκυρων προτάσεων-σεναρίων για την επιστημολογία του STEM το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές, μαθητές. Η προσέγγισή μας θα  είναι τεκμηριωμένη και θα αποφεύγει τις αποσπασματικές δράσεις που δεν θα στηρίζουν επιστημονικά την υλοποίηση του S.T.E.M στην εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες.
Στην χώρα μας αναλαμβάνονται πρόσφατα θετικές πρωτοβουλίες για την Εισαγωγή του S.T.E.M.

Ήδη, παρά την επισημοποίηση της Ένωσης μόλις μια ημέρα, έχουμε δεχθεί προτάσεις συνεργασίας με άλλες ενώσεις και ιδρύματα ενώ προσδοκά και στο πρώτο της συνέδριο μέσα στο 2018.

Η ένωση επιθυμεί –και θα επιχειρήσει- να συζητά και με φορείς της εκπαιδευτικής πολιτικής (stakeholders) για να παρέχει τις γνώσεις της και τις απόψεις της.

Πολύ σύντομα η ένωση θα δημιουργήσει ένα νέο Διεθνές Περιοδικό με τίτλο «Υπολογιστικό STEM στην Εκπαίδευση»

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το email της Ένωσης eeestem@gmail.com