*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Παράδειγμα μεθοδολογίας STEM με εκπαιδευτικό αντικείμενο στο LabVIEW - EHCC

Χρησιμοποιήσαμε το LabVIEW για τη δημιουργία μοντέλου προσομοίωσης των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών ενός ηλεκτρικά θερμαινόμενου καταλύτη, (Electric Heated Catalytic Converter). Με τον τρόπο αυτό υποδεικνύεται πως μπορεί να εκτελεστεί με καινοτόμες μεθόδους ένα μάθημα που σε αντίθετη περίπτωση θα γινόταν δασκαλοκεντρικά.


Ο μαθητής "παίζει" με τα ποτενσιόμετρα και καταγράφει τις παρατηρήσεις του στο φύλλο εργασίας. Στη συνέχεια επιβεβαιώνει τις τιμές με πείραμα στο εργαστήριο και καταγραφεί σε απλό χαρτί χρησιμοποιώντας τις σχέσεις της ηλεκτροτεχνίας.

 Η εμπλοκή όλων αυτών των κλάδων δημιουργεί μεθοδολογία STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δίδεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού διδακτικού σεναρίου για το συγκεκριμένο θέμα μάθησης.

(Μελέτη Ανάπτυξη Βασίλειος Νικολάου, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος).



Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Μηχανολόγος εκπαιδευτικός
MSc STEM in education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ)
Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας και ποιοτικού ελέγχου


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017