*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Πρωτοποριακή Κοινότητα STEM στο portal του Open Discovery Space

Ευχαριστούμε θερμότατα την εταιρεία Intrasoft-Net Company που μετά από προσπάθειες ανακτήθηκε στο portal OSOS η ελληνική κοινότητας STEM με όνομα «STEM IN EDUCATION». Η διεύθυνση της οποίας είναι: 

stem-education-857390
Η κοινότητα άρχισε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2019 και ήδη έχουν αναρτηθεί 19 Activities και 9 Resources. Δεν περιμένουμε ιδιαίτερη αποδοχή από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της χώρας μας αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τα περί STEM εκπαίδευσης και ακόμη λιγότεροι αυτοί που θέλουν να μάθουν.


Είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται με απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ότι στο εξωτερικό «ανθίζει» από την προηγούμενη δεκαετία. Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται διεθνώς για την ανάπτυξη και εφαρμογή της. Τυχαίο?

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι όπου έχει ενταχθεί η μεθοδολογία STEM επέρχεται ανάπτυξη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας και αύξηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. 

Στην Ελλάδα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από εκπαιδευτικούς που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, προκειμένου να γνωστοποιηθεί και να υιοθετηθεί ή νέα αυτή μέθοδος διδασκαλίας η οποία αποδεδειγμένα πλέον προσφέρει μόνο σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη δασκαλοκεντρική που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα στα σχολεία της χώρας μας. 
Το παρόν ιστολόγιο έχει υψηλή επισκεψιμότητα από το εξωτερικό, οι πληροφορίες που έρχονται είναι ότι πολλά από αυτά που παρουσιάζουμε εφαρμόζονται στα σχολεία τους. Ενθουσιαστήκαμε όταν πρόσφατα, μετά από επαφές που είχαμε με εκπαιδευτικούς από την Κύπρο, μας ενημέρωσαν ότι το ιστολόγιο αυτό είναι ένα σημαντικό βοήθημα στην εφαρμογή της μεθοδολογίας STEM που προσπαθούν να εντάξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θυμίζουμε ότι  κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2019-2020) λειτούργησαν πιλοτικά τμήματα STEM στη δημοτική εκπαίδευση της Κύπρου και σχεδιάζεται η επέκτασή τους στη δευτεροβάθμια: 

https://sv1ahh1.blogspot.com/2019/08/ste.html 



Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017