*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Διασύνδεση περιφερειακών (USB) σε οποιαδήποτε απόσταση μέσω διαδικτύου με το Flexihub για χρήση στην STEM εκπαίδευση των εργαστηρίων

Click για μεγέθυνση

Πολλές φορές στα εργαστήρια χρειάζεται να συνδέσουμε σε έναν υπολογιστή πολλές συσκευές που είναι σε μεγάλη απόσταση και είναι δύσκολη η εγκατάσταση καλωδίων όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε έναν 3D printer σε κάποιον άλλο εργαστηριακό χώρο. 


Σε αυτήν την ανάρτηση θα παρουσιάσουμε ένα σύγχρονο λογισμικό το Flexihub που έχει σχεδιαστεί για να διασυνδέει ανεξαρτήτως αποστάσεως πολλά περιφερειακά σε θύρες USB και COM μέσω του Διαδικτύου, καθιστώντας αυτά διαθέσιμα για απομακρυσμένη πρόσβαση. 

Με απλά λόγια με το συγκεκριμένο λογισμικό μπορούμε να ελέγξουμε οποιοδήποτε περιφερειακό σε οποιαδήποτε απόσταση μέσω διαδικτύου. Με βάση τη μοναδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί των εικονικών θυρών, το FlexiHub λειτουργεί σε οποιαδήποτε απόσταση απεριόριστο αριθμό συσκευών USB (η έκδοση λογισμικού για Windows υποστηρίζει και σειριακά περιφερειακά). 



Τα βασικά χαρακτηριστικά του FlexiHub: 

Το πρόγραμμα είναι συμβατό με πλατφόρμες. Εάν οποιοδήποτε περιφερειακό έχει συνδεθεί σε κάποιον τοπικό υπολογιστή, μπορούμε να το διαχειριστούμε από οποιαδήποτε τοποθεσία του πλανήτη μέσω κάποιου απομακρυσμένου υπολογιστή με Windows, Mac ή Linux και αντίστροφα.

Το FlexiHub παρέχει ασφαλείς διασυνδέσεις, χάρη του σχεδιασμού κρυπτογράφησης που διαθέτει.

Όταν δεν υπάρχει άμεση ορατότητα μεταξύ των υπολογιστών ενός ασύρματου δικτύου και ο τοπικός υπολογιστής δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με κάποιο περιφερειακό, παρέχεται η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω του εξυπηρετητή Redirection Server της FlexiHub και έτσι έχουμε πρόσβαση από απόσταση.

Η δικτυακή πύλη USB είναι μια άλλη αποτελεσματική λύση για την κοινή χρήση του περιφερειακού μέσω του δικτύου. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της είναι η δυνατότητα ανακατεύθυνσης κοινών συσκευών σε οποιοδήποτε δίκτυο (Ethernet, Wi-Fi, Internet ή οποιοδήποτε άλλο). Η πύλη δικτύου USB επιτρέπει την προώθηση συσκευών σε διακομιστές εικονικού περιβάλλοντος και blade, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν απομακρυσμένο σχεδιαστή κοπής ακόμη και από το φιλοξενούμενο λειτουργικό σύστημα. Πάνω απ 'αυτό, το λογισμικό υποστηρίζει το πρωτόκολλο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας και διευκολύνει την πρόσβαση στις τοπικές συσκευές ενώ εργάζεται στη σύνοδο RDP.

 


Οι διαφορές μεταξύ του FlexiHub και του USB Gate Gate

 Παρόλο που και οι δύο λύσεις βασίζονται στην ίδια τεχνολογία «ανακατεύθυνσης θύρας», υπάρχουν κάποιες διαφορές στη λειτουργικότητα του λογισμικού.

Το FlexiHub επιτρέπει την προώθηση συσκευών USB (και COM) μέσω του δικτύου χωρίς να χρειάζεται να ρυθμιστεί η διεύθυνση προώθησης της θύρας ή η διεύθυνση IP του υπολογιστή διακομιστή.

Για να διαμοιράσουμε συσκευές με το FlexiHub, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι στο Internet, ενώ το USB Network Gate παρέχει δυνατότητα λειτουργίας και μέσω του τοπικού δικτύου.
Η σελίδα του λογισμικού είναι https://www.flexihub.com/download.html

Διατίθεται δωρεάν σε σχολεία και πανεπιστήμια.

FlexiHub Requirements: Windows XP/2003/2008/Vista/7/8/10/Server 2012 

Size: 6.51MB
Version: 3.2.10975 (9th Apr, 2018)
User rating: (4.8 based on 78+ users )


Το άρθρο αυτό δεν είναι προϊόν διαφήμισης, ούτε υπάρχει οικονομικό όφελος από τη δημοσίευσή του, αποτελεί προσωπική εκτίμηση του blogger από τη χρήση του εν λόγω λογισμικού.

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017