Please Translate to Your Language:

5 Δωρεάν Βιβλία: Καταλύτες Αυτοκινήτων - Λήπτης λ - Χρήση πολυμέτρου - OE Classic - Κεραίες ραδιοερασιτεχνών.

Διατίθενται δωρεάν τα 5 νέα μας e-books σε μορφή pdf. 

Όλα τα βιβλία μας έχουν κατατεθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη και έλαβαν ISBN. 

Είναι εξ’ ολοκλήρου έγχρωμα με πληθώρα φωτογραφιών, διαγραμμάτων και σχημάτων. 


Πρώτο Free e-Book: "Νέες Τεχνολογικές Εξελίξεις στους Καταλύτες Αυτοκινήτων" 

Είναι έγχρωμο με σύγχρονη ύλη πάνω στα θέματα καταλυτικών μετατροπέων.

Click στη φωτο για μεγέθυνση

Περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε σχήμα Β5. 
Από αυτήν μας την προσπάθεια δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος ούτε γίνεται έμμεση ή άμεση διαφήμιση.

Το βιβλίο αυτό με τους καταλύτες είναι αναρτημένο στο link:  Καταλύτες
Τα θέματα που διαπραγματεύεται στις 117 σελίδες του είναι :

  • Ο καταλυτικός μετατροπέας στον 4χρονο και 2χρονο μικρό βενζινοκινητήρα
  • Ο καταλυτικός μετατροπέας στον πετρελαιοκινητήρα
  • Ο καταλυτικός μετατροπέας στον Υγραεριοκινητήρα
  • Νέες τεχνολογίες
  • Ανακύκλωση των καταλυτικών μετατροπέων
  • Στις σελίδες 68-69-70-71 αναφέρεται πείραμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διδασκαλία με μεθοδολογία STEM.
  • Πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί επανέκδοση του e-book καταλύτες με επιπρόσθετη ύλη σε νέες τεχνολογίες. 


Δεύτερο Free e-Book: «Αισθητήρας Οξυγόνου-Λήπτης λ»


Το βιβλίο «Αισθητήρας Οξυγόνου-Λήπτης λ», έχει 47 σελίδες και αναφέρεται στα είδη, τη λειτουργία και τους ελέγχους αυτών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο με ύλη που δεν συναντάται πουθενά. 

Το δεύτερο αυτό βιβλίο με τους αισθητήρες οξυγόνου είναι αναρτημένο στο link: Λήπτης λ

Έτσι θα πρέπει να γράφονται τα τεχνικά και επιστημονικά βιβλία. Αυτά είναι ένα υπόδειγμα συγγραφής.




Τρίτο Free e-Book: "Η σωστή χρήση του πολυμέτρου".

Click στη φωτο για μεγέθυνση

Η ανάγκη να καλυφθεί το κενό στη βιβλιογραφία, από ένα βιβλίο που να περιγράφει την ορθή χρήση του πολυμέτρου μας έκανε να ασχοληθούμε ώστε να το πραγματοποιήσουμε τον Ιούνιο του 2023.

Χρειάστηκαν 3 μήνες εντατικής καθημερινής εργασίας για την ολοκλήρωση του. Το κέρδος μας ήταν η απόκτηση επιπρόσθετων γνώσεων για το θέμα που διαπραγματεύεται.

Αυτό είναι το τρίτο μας βιβλίο (free e-book) που διανέμεται δωρεάν. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος από την έκδοση και αυτού του τίτλου. 

Είναι ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο (free e-book) που κατεβαίνει από το ασφαλέστατο αποθετήριο «publitas» σε μορφή pdf. Αφορά τη σωστή χρήση των πολυμέτρων και πιστεύουμε ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους μαθητές επαγγελματικών σχολείων, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, τεχνίτες καθώς επίσης στους ραδιοερασιτέχνες.

Είναι ένα έγχρωμο εγχειρίδιο με 50 σελίδες που περιλαμβάνει πολλές εικόνες και πίνακες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία κατασκευής οργάνων υψηλής τεχνολογίας DER EE από την Ταϊπέι της Ταϊβάν για τις πληροφορίες που ευγενικά μας παραχώρησε και ολοκληρώθηκε ο τίτλος αυτός.

Ο σύνδεσμος για να ανοίξετε ή να κατεβάσετε το βιβλίο είναι: Πολύμετρο


Τέταρτο Free e-Book: "OE Classic".

Click στη φωτο για μεγέθυνση

Η ανάγκη να καλυφθεί το κενό στη βιβλιογραφία από ένα βιβλίο που να περιγράφει την χρήση ενός προγράμματος διαχείρισης αλληλογραφίας μας έκανε να ασχοληθούμε, ώστε να το πραγματοποιήσουμε. Πρόκειται για το OE Classic που είναι παρόμοιας αρχιτεκτονικής δομής με το γνωστό μας Outlook Express που σταμάτησε η υποστήριξη του από τα windows XP και μετά.

Χρειάστηκαν 4 μήνες εντατικής καθημερινής εργασίας για την ολοκλήρωση του. Ευχαριστούμε θερμότατα τη εταιρεία INFOBYTE από την Κροατία που κατασκεύασε αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα που ξυπνάει μνήμες από τα παλιά και η οποία μας έδωσε την άδεια για τη συγγραφή του.

Αυτό είναι το τέταρτο βιβλίο μας σε μορφή free e-book που διανέμεται τελείως δωρεάν. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος από την έκδοση και αυτού του τίτλου. 

Είναι ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο (free e-book) που κατεβαίνει από το ασφαλέστατο αποθετήριο «publitas» σε μορφή pdf. Έλαβε ISBN και εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2023. Αφορά τη χρήση των προγραμμάτων διαχείρισης αλληλογραφίας και πιστεύουμε ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε μαθητές επαγγελματικών σχολείων, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, τεχνίτες καθώς επίσης σε κάθε πολίτη που θέλει να εξοπλιστεί με ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης των email του. Είναι ένα έγχρωμο εγχειρίδιο 33 σελίδων που περιλαμβάνει πολλές εικόνες και πληροφορίες χρήσης του προγράμματος. Ο σύνδεσμος για να ανοίξετε ή να κατεβάσετε το βιβλίο είναι:  OE Classic


Πέμπτο  Free e-Book: "Περί κεραιών ο λόγος..."

Είναι ένα πρωτοποριακό free e-book με τίτλο: «Περί κεραιών ο λόγος…» το βιβλίο αυτό είναι τεχνικό εγχειρίδιο και απευθύνεται σε ραδιοερασιτέχνες, παλαιούς και νέους. Σκοπός του είναι η εξέλιξη της μελέτης και της έρευνας στα κεραιοσυστήματα που χρησιμοποιούμε. Παρουσιάζονται κεραίες, λογισμικά και άλλες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις. Η συγγραφή του διήρκεσε περισσότερο από έξι μήνες. Το περιεχόμενο αφορά εμπειρίες, έρευνα και μελέτη  για περισσότερο από 50 έτη. Έχει 239 σελίδες και είναι εξ ολοκλήρου έγχρωμο με υλικό αποκλειστικά του ιδίου του συγγραφέα. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Περί κεραιών ο λόγος...

Η ιστοσελίδα που έχουν αναρτηθεί τα πέντε δωρεάν βιβλία μας βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.openbook.gr/


Σχεδόν όλα τα βιβλία (συγγραφές, μεταφράσεις και επιμέλειες) του blogger Πολύδωρου Σταυρόπουλου παρουσιάζονται στη σελίδα της βιβλιονέτ : https://biblionet.gr/


Για παρατηρήσεις και προτάσεις: sv1ahh@yahoo.gr

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, MSc Μηχανολόγος Μηχανικός.

Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας και ποιοτικού ελέγχου. Εκπαιδευτής ενηλίκων. Πρέσβης του STEM. Συγγραφέας, μεταφραστής, επιμελητής βιβλίων.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017