*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Ψηφιακό Σενάριο STEM στη φυσική: "Μετατροπή ενέργειας από παλιό ποδήλατο"

Θέστε τους τροχούς σε κίνηση: μεγιστοποιήστε τη δημιουργικότητά σας χρησιμοποιώντας παλιά εξαρτήματα ποδηλάτου για να δημιουργήσετε εγκαταστάσεις τέχνης και να επιδείξετε μετατροπές ενέργειας.

Αυτό το διαθεματικό έργο πολλών μαθημάτων γεννήθηκε από την επιθυμία να αφαιρέσουμε τη φυσική από το σχολικό βιβλίο και να δημιουργήσουμε ένα έργο που αντιμετωπίζει τη φυσική και το σχέδιο ως ισότιμους εταίρους.

Με δημιουργικότητα και φαντασία, οι μαθητές κατασκευάζουν μια εγκατάσταση χρησιμοποιώντας παλιά εξαρτήματα ποδηλάτου: τα σχέδια διαφορετικών γραναζιών και συνδυασμών δακτυλίου-αλυσίδας δείχνουν διαφορετικές μετατροπές ενέργειας.

Αυτό το πρακτικό έργο απεικονίζει έναν αριθμό αρχών της φυσικής, καθώς και της τέχνης και του σχεδιασμού:

  • παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας
  • ηλεκτρικό κύκλωμα
  • κυκλική κίνηση, δυνάμεις, κεντρομόλος επιτάχυνση, ροπή και μετατροπές ενέργειας
  • αύξηση της ισχύος με γρανάζια και τροχαλίες
  • πώς η αποκλίνουσα σκέψη μπορεί να ερμηνεύσει εκ νέου τη χρήση μιας σχεδιασμένης μηχανής
  • θέματα αειφορίας, όπως η ανακύκλωση και η πράσινη ενέργεια
  • αισθητική εγκατάστασης και παρουσίασης

Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες. Το κύριο έργο απευθύνεται σε μεγαλύτερους μαθητές (16–19), αλλά οι μικροί μαθητές μπορούν να συμπεριληφθούν με μια αλληλεπίδραση μεταξύ ομοτίμων στο στάδιο της παρουσίασης.

Για το ψηφιακό διδακτικό σενάριο του μαθήματος επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

https://www.scienceinschool.org/article/2022/energy-conversions-bicycles-upcycling/


                                                          




Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ), Επιθεωρητής Ασφάλειας, Υγείας και Ποιοτικού Ελέγχου, Συγγραφέας, Πρέσβης STEM Scientix.




Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017