*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Ακόμη μια χρονιά πρέσβης του STEM ο Blogger για την χώρα μας

Μετά την εκπλήρωση των όρων που έχουν τεθεί από την πρωτοβουλία Scientix, ο Blogger ορίσθηκε εκ νέου πρέσβης STEM Scientix έως τον Δεκέμβριο του 2024. Είναι μεγάλη η τιμή και επιθυμών να εκφράσω μέσα από αυτήν την ανάρτηση τις θερμές ευχαριστίες μου στην Scientix team (Science Education Department, European Schoolnet - EUN Partnership AISBL).

Υπενθυμίζουμε ότι η Scientix είναι μία πρωτοβουλία όλων των υπουργείων παιδείας της Κομισιόν (26) με σκοπό τη διάδοση της μεθοδολογίας STEM στην εκπαίδευση.

Η  Scientix ανακοίνωσε πρόσφατα (Ιούνιο 2023) την προσθήκη 200 νέων πρέσβεων που θα ενταχθούν στο Scientix Teachers' Panel του 2023. Αυτοί οι αφοσιωμένοι, δυναμικοί και δημιουργικοί εκπαιδευτικοί προέρχονται από 51 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, αθροίζοντας 1.236 ενεργούς πρέσβεις συνολικά. 

Οι 127 είναι Έλληνες εκπαιδευτικοί με ιδιαίτερη διάθεση για την προώθηση του STEM μεταξύ των οποίων και  o Blogger.

Όλοι μαζί, θα ξεκινήσουμε μια αποστολή για την προώθηση και διάδοση των δραστηριοτήτων της Scientix σε εθνικό επίπεδο, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην προώθηση της εκπαίδευσης STEM. 

Οι Πρεσβευτές της Scientix έχουν γενικά καθήκοντα να εκτελέσουν, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Υποστήριξη της διάδοσης του Scientix, καθώς και της εκπαίδευσης STEM γενικότερα, σε εθνικό επίπεδο.
  • Παροχή ad hoc βοήθειας σε έρευνες, αιτήματα ανατροφοδότησης κ.λπ..
  • Υποστήριξη των Εθνικών Σημείων Επαφής Scientix (NCP) στις δραστηριότητές τους.
  • Εθελοντισμός για την υποστήριξη δοκιμών πόρων και εργαλείων και παροχή σχολίων όπως ζητήθηκε από το Scientix.
  • Παροχή υποστήριξης με συγκεκριμένα καθήκοντα μέσω της «Πρωτοβουλίας υποστήριξης δασκάλων Scientix».
  • Υποστήριξη ευρωπαϊκών συνεργασιών STE(A)M σε εθνικό επίπεδο που συνδέονται με το Scientix. 

Για να βρείτε τους 127 πρέσβεις της Ελλάδας για το έτος 2023-2024 επισκεφθείτε τη σελίδα:  

https://www.scientix.eu/in-your-country 

Η θητεία είναι για ένα έτος, συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο τρέχοντος έτους έως τον επόμενο Ιούνιο. Για να ανανεωθεί θα πρέπει ο κάθε πρέσβης να έχει προσφέρει έργο προώθησης του STEM στη χώρα του που το καταγράφει σε αποθετήριο της SCIENTIX. Οι δράσεις που κάνει καταχωρούνται σε βάση δεδομένων και όταν γίνει η αξιολόγηση του επόμενου έτους από την επιστημονική ομάδα, ανανεώνεται η θητεία του αυτόματα.   

Η εξαιρετική προσφορά της πρωτοβουλίας Scientix στην εκπαίδευση έχει και συνέχεια… με συνεχή εκπαίδευση των πρέσβεων του STEM. Σκοπός είναι η διάχυση των σημαντικών αυτών γνώσεων που αποκομίζονται από αυτές τις δράσεις.

Πως μπορώ να γίνω πρέσβης STEM;

Κάθε χρόνο η Scientix δημοσιεύει πρόσκληση στη σελίδα της και θέτει τους όρους που πρέπει να πληροί κάποιος για να τοποθετηθεί πρέσβης στη χώρα του. Η τελευταία πρόσκληση βρίσκεται στη διεύθυνση:

http://sv1ahh1.blogspot.com/2023/02/stem-scientix.html

Ο Blogger διακρίθηκε στην θητεία του τον περασμένο χρόνο και του απονεμήθηκε βραβείο από την επιστημονική ομάδα της SCIENTIX. Αυτό μην εκληφθεί ως αυτοπροβολή αλλά ως κίνητρο για να προσέλθουν και άλλοι πρέσβεις STEM στην δυναμική ομάδα της χώρας μας.




                                                          



Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ), Επιθεωρητής Ασφάλειας, Υγείας και Ποιοτικού Ελέγχου, Συγγραφέας, Πρέσβης STEM Scientix.



Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017