*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

The MagPi. Το περιοδικό της πλατφόρμας Raspberry Pi

Το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής από μόνος του. Περιέχει επεξεργαστή, μνήμη, hdmi θύρα, usb και θύρα δικτύου για ΙοΤ εφαρμογές και επικοινωνία με άλλους υπολογιστές δικτυακά. Το λειτουργικό του είναι μια ειδική διανομή Linux και περιέχει αρκετές γλώσσες προγραμματισμού.

Είναι ιδανική πλατφόρμα για Physical Computing και ΙοΤ.


Ωραία μέχρις εδώ. Από εκεί και πέρα τι γίνεται; Πως μπορώ να το αξιοποιήσω στην τάξη ή πως μπορώ να φτιάξω ένα ρομπότ;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες απαντώνται μέσα από τις σελίδες ενός περιοδικού το οποίο κυκλοφορεί από το Μάϊο 2012 και πάλι από το ίδρυμα Raspberry Pi.

Είναι μηνιαίο περιοδικό και εκτός από τα πρώτα τεύχη του αποτελείται από 100 σελίδες. Όπως το Hello World έτσι και το «The MagPi» περιέχει άρθρα και παραδείγματα για κατασκευές STEM και προορίζεται για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Raspberry Pi.

Φυσικά κι εδώ υπάρχουν bonus τεύχη με πάρα πολλές εφαρμογές για Physical Computing και Internet of Things(π.χ. ISSUE 117 – May 2022 “BUILD A RASPBERRY PI SMART GARDEN  - OUTDOOR FUN & PRACTICAL PROJECTS”.

Είναι από εκείνα τα περιοδικά της δεκαετίας του ’80 στυλ Pixel, Micromad, 32BIT (για τους ηλικιακά 50+) που ήταν αφιερωμένα στα Home Micros Spectrum, Commodore και Amiga γεμάτα με κώδικα στη γλώσσα basic με τις «χιλιάδες» παραλλαγές.

LINK

https://magpi.raspberrypi.com/issues 

Σπυρίδων Ντούβαλης

Φυσικός, MSc, Υποψ. Διδάκτ. Πανεπ. Ιωαννίνων

Τηλ.: 6947314006 email: spduvalis@yahoo.gr 


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017