Απλό Παράδειγμα Ανάπτυξης Μοντέλου στο EJS σε Java

Μετά την εγκατάσταση του EJS σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στην ανάρτηση  
παρουσιάζεται ένα παράδειγμα κατασκευής ενός μοντέλου προσομοίωσης στο Easy Java Simulation.
Στο παράδειγμα αυτό υπολογίζεται το εμβαδόν του κύκλου με ακρίβεια δύο δεκαδικών χρησιμοποιώντας σαν δεδομένο την ακτίνα η οποία αυξομειώνεται από ένα γραμμικό ρυθμιστή «σύρτη».

Ο κύκλος αυξομειώνεται ανάλογα με τη ρύθμιση της ακτίνας. 
Για την εγκατάσταση του EJS δίδονται αναλυτικές οδηγίες στην ανάρτηση easy-java-simulation Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του διδακτικού αυτού αντικειμένου έγιναν από τον Blogger. 

Για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό αντικείμενο σε αυτο-εκτελέσιμη μορφή πιέστε στο σύνδεσμο: Εκτελέσιμο αρχείο JAR. Επιλέγουμε Download γιατί δεν μπορεί να γίνει προεπισκόπηση των αρχείων JAR στο Dropbox. Στην προειδοποίηση ότι μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή γιατί είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο και το θεωρεί ιό επιλέγουμε "Διατήρηση".

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Για να τρέξει το εκτελέσιμο αρχείο JAR στον υπολογιστή πρέπει να εγκαταστήσουμε την Java Runtime Enviroment (JRE) από τη διεύθυνση :
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre8-downloads-2133155.html
Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που έχουμε στον υπολογιστή μας, επιλέγουμε και το κατάλληλο αρχείο.
Για 32 Bit επιλέγουμε 86.
Για 64 Bit επιλέγουμε 64.
Για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε το αρχείο πρέπει να τσεκάρουμε το accept  στο επάνω μέρος του πίνακα.
Για 64 BIT (JRE) από τη διεύθυνση:
 http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/server-jre8-downloads-2133154.html Ακολουθούμε την παρακάτω  διαδικασία για την ανάπτυξη του μοντέλου προσομοίωσης. Θα ακολουθήσουν και άλλες εφαρμογές σε επόμενες αναρτήσεις μας.
Θα πρέπει να προσέξουμε στα πάνελ τα στοιχεία που γράφουμε.
Μετά την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης όλων των πάνελ στη θέαση κλείνουμε κάτω αριστερά το preview. Το μοντέλο μας τρέχει από το Play (πράσινο κουμπί) δεξιά στην κάθετη γραμμή εργαλείων. Η αποθήκευση του μοντέλου γίνεται στο source (που έχουμε ορίσει αρχικά) από το εικονίδιο της δισκέτας.
Πιστεύουμε δεν θα υπάρξει δυσκολία στην ανάπτυξη αυτού του παραδείγματος.
Για να ανοίξουν τα παρακάτω πάνελ στις φωτογραφίες προκειμένου να συμπληρώσουμε τα δεδομένα απαιτείται διπλό κλικ πάνω στα φωτισμένα με μπλε χρώμα σημεία.
Παρατίθενται αναλυτικές φωτογραφίες ανά στάδιο κατασκευής :
Click στις φωτο για μεγέθυνση
Η επεξεργασία ενεργοποιείται από το εικονίδιο με τα χέρι.