*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

SOCRATIVE ελεύθερο λογισμικό διαμορφωτικής αξιολόγησης τμήματος

Παρουσιάζουμε αυτή τη φορά ένα ελεύθερο λογισμικό με το οποίο μπορούμε να αξιολογήσουμε την τάξη (τμήμα) με δύναμη μέχρι 50 μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν μέσω του λογισμικού SOCRATIVE να πετύχουν εκπαιδευτικές αξιολογήσεις μέσω κουίζ αλλά και της επιπρόσθετης εφαρμογής «διαστημικών αγώνων». Το Socrative είναι εξαιρετικά εύκολο και φιλικό, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαμορφωτικών αξιολογήσεων. Το Socrative βαθμολογεί αυτόματα τα ΤΕΣΤ, συγκεντρώνει και παρέχει οπτικά αποτελέσματα για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε βελτιώσεις της διδακτικής μεθοδολογίας.


Εξοικονομείται χρόνος και οπτικοποιείται η κατανόηση του μαθήματος από τους  μαθητές. Για να χρησιμοποιήσουμε το Socrative, απαιτείται μια απλή εγγραφή όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ελεύθερα λογισμικά που έχουμε παρουσιάσει στη σελίδα αυτή. Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν στο χώρο μας ανοίγοντας τις εφαρμογές μας ασύγχρονα ή και σύγχρονα. Για πρόσβαση στη σελίδα: https://www.socrative.com/

Χαρακτηριστικά του Socrative:

  • Οπτικοποίηση της κατανόησης των μαθητών
  • Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
  • Ερωτήσεις σωστού - λάθους
  • Ερωτήσεις ανοιχτού τύπου
  • Δημιουργία online δικών μας ΤΕΣΤ ή ή ανέβασμα από αρχείο (μπορούν να βαθμολογούνται άμεσα από εμάς)
  • Διαμοιρασμός των ΤΕΣΤ με άλλους εκπαιδευτικούς
  • Παιχνίδια με τον «διαστημικό αγώνα»
  • Προβολή των αποτελεσμάτων των μαθητών σε πραγματικό χρόνο
  • Αναφορά - Λήψη, Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αποστολή στο Google Drive

Το πρόγραμμα SocratIve λειτουργεί με κάθε Browser (πρόγραμμα περιήγησης): συμπεριλαμβανομένων του Chrome, του Firefox, του Safari και του Internet Explorer.

Χρήση με οποιαδήποτε συσκευή συμπεριλαμβανομένων των Smartphones, Tablets, φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών.

Ο μαθητής συνδέεται στο χώρο του ΤΕΣΤ με τον κωδικό που έχει και που ο εκπαιδευτικός έχει καταχωρήσει στο τμήμα του. 

Για λειτουργικά android όσον αφορά τους μαθητές:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.socrative.student


Για λειτουργικά android όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς :



Εγκαθιστώντας στον Chrome την επέκταση Socrative teachers γίνεται ευκολότερη η διαχείριση του λογισμικού.
  
(Click στις φωτό για μεγέθυνση)
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε σειρά εικόνων από την εγκατάσταση που έχουμε κάνει και την χρήση του SOCRATIVE σε εικονική τάξη για να γίνει κατανοητή η χρήση του λογισμικού.

Επιλογή της μορφής του ΤΕΣΤ. 

Ανάπτυξη ερωτήσεων multiple choice 

Ανάπτυξη ερωτήσεων multiple choice 

Αποτελέσματα ΤΕΣΤ με δυνατή εμφάνιση ονομάτων και απαντήσεων

Ο χώρος του εκπαιδευτικού με τις δημιουργίες του...

Έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι τα λογισμικά αυτά προκαλούν το ενδιαφέρον της τάξης και χτίζεται άριστη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.  Αυτό όμως απαιτεί διάθεση και χρόνο από πλευράς εκπαιδευτικού. 
Στη διεύθυνση https://www.youtube.com/ υπάρχει εξαιρετικό tutorial για την χρήση του ελεύθερου αυτού λογισμικού.

Το άρθρο αυτό δεν είναι προϊόν διαφήμισης, ούτε υπάρχει οικονομικό όφελος από τη δημοσίευσή του, αποτελεί προσωπική γνώμη του blogger.

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017