ΑΡΤΑ: Τουρνουά Ποδοσφαίρου με ρομπότ Ανοιχτών Τεχνολογιών

ΘΕΜΑ: « 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου(2x2) με ρομπότ ανοικτής τεχνολογίας »

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της ημέρας Arduino (Arduino Day 2019) στην Άρτα, η «Σύγχρονη Εκπαιδευτική» σας προσκαλεί στο 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου με ρομπότ 2x2 Ανοικτής Τεχνολογίας.
Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στους χώρους της «Σύγχρονης Εκπαιδευτικής» φιλοξενήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου με ρομπότ για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που παρέχει η χρήση ανοικτών τεχνολογιών.
STEM – Κατασκευές - προγραμματισμός και παιχνίδι εντυπωσιάζουν τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τη χρησιμότητα του ανοικτού λογισμικού (Open Source) και ανοικτού υλικού (Open Hardware). Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση για το STEM (Ε3STEM).
Η παρακολούθηση και η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Ώρα έναρξης 11:00 π.μ.

Υπεύθυνος Υλοποίησης: Σπυρίδων Ντούβαλης μέλος της Ε3STEM.

Χορηγός επικοινωνίας: ART TV και POWER FM.

Τηλ. Επικοινωνίας και δηλώσεων συμμετοχής: 2681303407
 «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Περιφερειακή οδός 55 Άρτα.

Με τιμή
Για την Σύγχρονη Εκπαιδευτική

Φρειδερίκη Σαραφλή, Διευθύνων Σύμβουλος

Με επιτυχία λοιπόν πραγματοποιήθηκε το «1ο τουρνουά ποδοσφαίρου με ρομπότ Ανοιχτών Τεχνολογιών» στην Άρτα.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης δράσεων με ανοιχτές τεχνολογίες, η  «Σύγχρονη Εκπαιδευτική Ι.Κ.Ε.» πραγματοποίησε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 το «1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου με ρομπότ Ανοιχτών Τεχνολογιών».

Το τουρνουά παρακολούθησαν γονείς και παιδιά (αγόρια και κορίτσια) δημοτικού και γυμνασίου. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ολιγόλεπτη ομιλία-εισαγωγή του κ. Σπύρου Ντούβαλη ΠΕ04-MSc, για τις έννοιες ανοιχτό υλικό και λογισμικό και την χρησιμότητα τους. 
Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση με τους διεθνείς κανονισμούς ποδοσφαίρου με ρομπότ, η κλήρωση των ομάδων (6 ομάδες των δύο και τριών παιδιών) και η διεξαγωγή των αγώνων. 
Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στους αγώνες συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια.
Το τουρνουά έκλεισε με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές και των μεταλλίων σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Οι άνθρωποι της «Σύγχρονη Εκπαιδευτική Ι.Κ.Ε.» ευχαριστούν, τους γονείς και τα παιδιά που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς επίσης τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας κ. Ιωάννη Γεωργογιάννη,  την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση για το STEM (Ε3STEM), τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και τον χορηγό επικοινωνίας ART TV.
Ετοιμαζόμαστε για το 2ο Τουρνουά το 2020...

 Η Πρόεδρος
κ. Γεωργία Κολιού
Διευθύνων Σύμβουλος
κ. Φρειδερίκη Σαραφλή
Οι υπεύθυνοι υλοποίησης
κ. Σπυρίδωνα Ντούβαλη
κ. Γεώργιο Τζιάτζο.