*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Τεχνητή Νοημοσύνη, Υπολογιστική Σκέψη και STEM

Έχουμε αναφερθεί στην Υπολογιστική Σκέψη  (CT) στην ανάρτησή μας:

https://sv1ahh1.blogspot.com/2018/04/computational-thinkingct.html

Επίσης αναφερθήκαμε εκτενώς στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και το STEM στην ανάρτηση: https://sv1ahh1.blogspot.com/2021/02/stem.html


Η υπολογιστική σκέψη είναι μια μέθοδος προσέγγισης ενός πολύπλοκου προβλήματος με συστηματικό τρόπο, χωρίζοντάς το σε μικρότερα μέρη και τελικά εξεύρεση λύσεων σε αυτό. Έτσι λειτουργούν επίσης οι υπολογιστές: προχωρούν σε διάφορα βήματα προτού καταλήξουν σε μια γενικευμένη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτό και σε παρόμοια περίπλοκα προβλήματα.

Η ανάλυση κάθε φάσης του προβλήματος, η δημιουργία μοντέλων και η κατανόηση της δοκιμής και του σφάλματος στην εξεύρεση λύσεων είναι εξαιρετικά χρήσιμες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή στον 21ο  αιώνα. Εφαρμόζοντας αυτές τις δεξιότητες σε τεχνικές AI, οι μαθητές θα μάθουν πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι, πώς αναγνωρίζονται τα μοτίβα, σε τι συμβάλλει η επαναληπτική μάθηση, πώς συλλέγονται τα δεδομένα και γιατί είναι σημαντικό στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η κατανόηση των τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει τους μαθητές στο επόμενο βήμα: τροποποίηση, ανάπτυξη και δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης έτσι μπορούν αν γίνουν πρωταγωνιστές της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο συνδυασμός ΑΙ και CT μέσω STEM δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα μίας διδακτικής σύγχρονης με θεαματική αύξηση των κομβικών δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017