*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Επίλυση μαθηματικών εξισώσεων με φωτογράφιση (PhotoMath)

Το PhotoMath είναι μια δωρεάν εφαρμογή διδασκαλίας μαθηματικών τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στη μεθοδολογία STEM. Στην ΑΙ έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην ανάρτησή μας που βρίσκεται στη διεύθυνση: http://sv1ahh1.blogspot.com Με απλά λόγια, φωτογραφίζουμε την εξίσωση με το κινητό ή το tablet και αμέσως έχουμε αναλυτικά τη λύση της στην οθόνη αυτού και μάλιστα με γραφικές παραστάσεις. 


Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από μια τέτοια δωρεάν εφαρμογή κινητού? 

Η εφαρμογή αυτή αναγνωρίζει κάθε μαθηματική σχέση τυπωμένη ή χειρόγραφα γραμμένη και παρέχει βήμα-προς-βήμα τις λύσεις σε οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα χρησιμοποιώντας την υπολογιστική επιστήμη. Σε περίπτωση λάθους αναγνώρισης κάποιου αριθμού ή γράμματος μπορούμε να κάνουμε edit. 

Διατίθεται δωρεάν στο Play Store: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microblink.photomath

και είναι εύκολη και φιλική η χρήση της. 

Η ιστοσελίδα της είναι: https://photomath.app/en/

Μπορεί να συνδυαστεί με τη μεθοδολογία STEM

Στην παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται η οθόνη του κινητού μας. Δώσαμε ως παράδειγμα να μας υπολογίσει τη ρίζα του 24 και φαίνεται αναλυτικά η διαδικασία επίλυσης της άσκησης. Επιλύει τις ασκήσεις με αναλυτική παράθεση της  επίλυσής τους. (Με click στις φωτογραφίες μεγεθύνονται).



Στη συνέχεια παραθέτουμε επίλυση άσκησης δευτέρου βαθμού:












Ιδέες ρίχνουμε… 

Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Μηχανολόγος εκπαιδευτικός
MSc STEM in education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ)
Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας και ποιοτικού ελέγχου

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017