*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Είδη διευθυντών σχολείων

Επειδή η εφαρμογή του STEM στο επίπεδο σχολικής μονάδας είναι μέλημα και του Δ/ντή, καταλήξαμε μετά από συζήτηση με τον εξαιρετικό δάσκαλο και φίλο κ. Παύλο Τσούτσουρα, ότι στην διοίκηση των σχολείων συναντάμε τρία είδη προφίλ διευθυντών:


  • Του «Οραματιστή» που διαθέτει καινοτόμες ιδέες, οργάνωση, στρατηγική και όραμα για τη βελτίωση του σχολείου του, σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, έμψυχου υλικού και σπουδών.
  • Του «απλού διαχειριστή» που με περικοπές στα πεπραγμένα του οραματιστή προσπαθεί να επιβιώσει στο σχολικό περιβάλλον.
  • Του «Λούμπεν» ο οποίος είναι αυτοκαταστροφικός. Παραλαμβάνει σχολείο με μεγάλο αριθμό μαθητών και κάθε χρόνο μειώνεται το μαθητικό δυναμικό λόγω της αδιαφορίας του. Δεν μπορεί  να προσφέρει, γιατί δεν έχει να προσφέρει. Είναι άξιος χλευασμού και αρνητικού σχολιασμού.

Π. Τσούτσουρας - Π. Σταυρόπουλος


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017