*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Τέλος εποχής για το ODS

Δυστυχώς τον Ιούνιο 2023 έκλεισε η ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πύλη (portal)  Open Discovery Space και συμπαρέσυρε το εργαλείο ISE στο οποίο υπήρχε η  δυνατότητα ανάρτησης δυναμικών ψηφιακών σεναρίων με αμφίπλευρη διαδραστικότητα. Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση για το κλείσιμο της πύλης ODS με αποτέλεσμα να χαθούν προς το παρόν σημαντικές εργασίες που είχαν αναρτηθεί από χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Είχαμε αφιερώσει τεράστιο αριθμό ωρών για την ανάρτηση εργασιών, άρθρων, εκπαιδευτικών αντικειμένων και ψηφιακών σεναρίων με καινοτομίες στη διδακτική.  


Το εργαλείο ISE ήταν  μοναδικό παγκοσμίως γιατί παρείχε απίστευτες δυνατότητες για τον εκπαιδευτικό που επιθυμούσε να αναρτήσει ψηφιακά διδακτικά σενάρια. Πληροφορηθήκαμε ότι έχει μεταφερθεί το εργαλείο αυτό και όλο το υλικό που είχε αναρτηθεί σε κάποιο διαφορετικό URL. 

Στο portal ODS ο blogger και ο κ. Γιάννης Καρατζάς είχαμε δημιουργήσει την κοινότητα "STEM IN EDUCATION" για τη διάδοση της μεθοδολογίας STEM  στην εκπαιδευτική διαδικασία, όχι μόνο για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους Ευρωπαίους. Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακτηθούν όλα σε άλλο URL μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον διαχειριστή του portal. 


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017