*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Στο εξωτερικό πιστοποιούν εκπαιδευτικούς στο STEM και εμείς τρώμε βελανίδια…

Η πιστοποίηση στη μεθοδολογία STEM στην εκπαίδευση περιλαμβάνει αρχικά μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση για να επιμορφωθούν καθηγητές στη χρήση της νέας αυτής διδακτικής προσέγγισης υψηλής ειδίκευσης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι 12 πιστωτικές μονάδες των προγραμμάτων των διαφόρων κολεγίων στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο αλλά και εξ αποστάσεως, προσφέροντας μια ευέλικτη μαθησιακή εμπειρία.

Τι είναι το STEM;

Έχουμε αναφέρει σε πολλές αναρτήσεις μας τι είναι το STEM. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά ότι  είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που ακολουθεί μια διεπιστημονική και εφαρμοσμένη προσέγγιση για την εκπαίδευση των μαθητών στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Συνδυάζοντας σχετική ακαδημαϊκή κατάρτιση αλλά και πρακτική μάθηση, τα προγράμματα STEM βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τα μαθηματικά και τα υπόλοιπα επιστημονικά περιεχόμενα, ενώ αναπτύσσουν κριτική σκέψη, δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων, συνεργατικές δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους σταδιοδρομίας. Οι εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι σε δεξιότητες STEM έχουν μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό με ιδιαίτερα καλές αποδοχές.

 Για ποιον έχει σχεδιαστεί το πιστοποιητικό STEM;

Το πρόγραμμα πιστοποίησης STEM έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας, στοιχειώδους, ειδικής εκπαίδευσης και δευτεροβάθμιας που θέλουν να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες ως διδάσκοντες που θα χρησιμοποιήσουν τη μεθοδολογία STEM.

Το παρεχόμενο αυτό πρόγραμμα πιστοποιήσεων εκπαιδευτικών στο STEM προσφέρει μια προσιτή, ευέλικτη επιλογή για να προωθήσουν τις γνώσεις τους στην εκπαιδευτική κοινότητα, δημιουργούν νέες ευκαιρίες στη διδακτική τους καριέρα. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εκτός ωρών λειτουργίας των σχολείων, όπως για παράδειγμα σαββατοκύριακα και διαδικτυακά. Τα προγράμματα του Cambridge College έχουν σχεδιαστεί με ευελιξία για να ταιριάζουν στο πολυάσχολο πρόγραμμά των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Πολύ σύντομα υπάρχει η σκέψη να αρχίσει η πιστοποίηση των καθηγητών πανεπιστημίων.

Εφαρμοσμένη μάθηση.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της διδασκαλίας του Science-Based Science, οι εκπαιδευόμενοι θα αναπτύξουν μια ενότητα διδασκαλίας με προσέγγιση STEM για κοινή χρήση με τους συναδέλφους τους στο τμήμα. 

Τα περισσότερα κολέγια που προσφέρουν σπουδές και πιστοποιήσεις STEM  είναι τα πιο προσιτά ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά κολέγια στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέροντάς εξαιρετική αξία στην εκπαίδευσή των καθηγητών και δασκάλων. 

Με βάση δεδομένα του Κέντρου Έρευνας Pew, οι εργαζόμενοι στην αμερικάνικη εκπαίδευση με μεθοδολογία STEM απολαμβάνουν πολύ υψηλές αμοιβές σε σύγκριση με τους εργαζόμενους εκτός STEM με παρόμοια επίπεδα σπουδών. Ο συνήθης εργαζόμενος STEM πλήρους απασχόλησης όλο το χρόνο κερδίζει 54.745$, ενώ ένας άλλος παρόμοιας μόρφωσης χωρίς STEM πιστοποίηση κερδίζει 40.505 $ δηλαδή 26% λιγότερο.

Αυτά όλα κάτι δείχνουν για το που βρισκόμαστε ως χώρα. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας ακούει?

Πηγή: https://www.cambridgecollege.edu/degree/stem-certificate-science-technology-engineering-and-mathematics

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 

MSc STEM in Εducation.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017