*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει τις πύλες του στο STEM !!!

CLICK για μεγέθυνση
Ο επόμενος κύκλος της δράσης "Διαστημικές Αποστολές.. από τη Γη στο Διάστημα" ξεκινά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.
Αφορά μαθητές από 10-13 ετών, οι οποίοι μέσω της διεπιστημονικότητας και του STEM εισάγονται σε θέματα Διαστημικής Φυσικής και Αστρονομίας. Οι νεαροί μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του διαστήματος, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια διαστημική αποστολή! Βασικό άξονα της δράσης αποτελεί η διεπιστημονικότητα, ώστε με τρόπο ευχάριστο και εκπαιδευτικό να συνδυάσουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανολογία και τα Μαθηματικά.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ :
Εργαστήριο STEM στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών "Διαστημικές Αποστολές... από τη Γη στο Διάστημα" Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών, διάρκειας 4 εβδομάδων, όπου οι νεαροί μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του διαστήματος, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια διαστημική αποστολή! Βασικό άξονα της δράσης αποτελεί η μεθοδολογία STEM (Science, Technology, Engineering and Math), ώστε με τρόπο ευχάριστο και εκπαιδευτικό οι μαθητές να συνδυάσουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανολογία και τα Μαθηματικά και να ανακαλύψουν τη διεπιστημονικότητα που κρύβεται πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος μέσα από πειράματα, κατασκευές και βιωματικές δραστηριότητες. 
Το εργαστήριο ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου. Θα υλοποιηθεί για 4 συνεχόμενα Σάββατα 09/02, 16/02, 23/02 και 2/03) στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, ώρες: 12:00-13:30. 
Τα μαθήματα γίνονται μέσα στο θόλο που φιλοξενεί το ιστορικό τηλεσκόπιο του Δωρίδη. 

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ. 
Πληροφορίες - εγγραφές στα τηλ: 2103490054, 210 3490160, 6937790081 και στο visitorcenter@noa.gr.

Ο κύκλος θα υλοποιηθεί τα Σάββατα: 09/02, 16/02, 23/02 και 2/03 και ώρες
12:00 -13:30.





Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017