*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Το STEM είναι κίνημα

Το STEM είναι κάτι περισσότερο από μεθοδολογία ομαδοποίησης θεματικών κλάδων. Είναι κίνημα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των μαθηματικών και επιστημονικών γνώσεων των μαθητών και σπουδαστών ώστε να καταστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ως STEM workersΤο κίνημα αυτό πρέπει να κάνει υπέρβαση στην προετοιμασία των γνώσεων των μαθητών προκειμένου να καταλάβουν θέσεις εργασίας στο μέλλον και να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Το STEM αναπτύσσει κομβικές δεξιότητες, λειτουργία ταχύτατης σκέψης και αποφασιστικότητα που θα επιτρέψουν στους σημερινούς μαθητές να γίνουν εξαιρετικοί και ικανοί μελλοντικοί STEM workers οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε όλες τις φάσεις του βίου τους τη μεθοδολογία αυτή. Ήδη ο ΣΕΒ έχει καταθέσει 5 προτάσεις, για το θέμα των STEM μαθημάτων στο υπουργείο παιδείας: https://www.esos.gr/arthra/72066/oi-pente-protaseis-toy-sev-gia-ta-stem-sto-sholeio

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι το STEM δεν είναι ένα ξεχωριστό και αυτόνομο μάθημα - είναι ένας τρόπος στον οποίο ενσωματώνονται οι επιστήμες, η τεχνολογία, η μηχανολογία και τα μαθηματικά ως διαφορετικοί κλάδοι, και το λιγότερο μέχρι τρεις, εισερχόμενος ο ένας εξέρχεται ο άλλος, μέσα από το υπάρχον αναλυτικό πρόγραμμα. Αυτό ίσως είναι λίγο δυσνόητο!!! Το αναλύουμε λίγο περισσότερο: Το STEM αποτελείται από 4 κλάδους S, T, E και M. Για να υπάρχει μεθοδολογία STEM θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον οι 3 κλάδοι και όταν εξέρχεται ο ένας να εισέρχεται ο άλλος. Αν επιτευχθεί να χρησιμοποιηθούν και οι 4 κλάδοι, τότε αναφερόμαστε σε ολοκληρωμένο STEM. Το εξηγούμε ακόμη περισσότερο  στην ανάρτηση μας: Η ρομποτική είναι μεθοδολογία STEM ?

Αυτό το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του Blogger.

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος, Εκπαιδευτικός, MSc STEM in education. 


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017