*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Hello World

 Δράττοντας της ευκαιρίας από το άρθρο του φίλου Πολύδωρου Σταυρόπουλου «1900 + 1 εφαρμογές για ανάπτυξη μαθημάτων STEM» θα ήθελα να δείξω σε όσους δεν το γνωρίζουν ένα εξαίσιο περιοδικό από το ίδρυμα Raspberry PiΑφορά την Πληροφορική (CS) και το Computational Thinking του STEM για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ονομάζεται Hello World.

Η ύλη του είναι πλούσια σε :

α) άρθρα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, το βιώσιμο μέλλον, τον προγραμματισμό με εικονικές γλώσσες, όπως το Scratch και text, γλώσσες προγραμματισμού όπως η Python,

β) πλάνα μαθημάτων και οδηγίες (π.χ. το παιχνίδι pong στο Scratch),

γ) παρουσιάσεις για πλατφόρμες όπως το microbit και κιτ κατασκευών STEM.

Από το 2017 που δημοσιεύτηκε το πρώτο τεύχος μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 19 περιοδικά και ένα bonus περιοδικό με τίτλο «Hello World The Big Book of Pedagogy». Αποτελείται από 100 σελίδες. Σημειώστε … χωρίς διαφημίσεις.

Θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο και στη χώρα μας;

Link για τα 19 περιοδικά:

https://helloworld.raspberrypi.org/issues

Σπυρίδων Ντούβαλης

Φυσικός, MSc, Υποψ. Διδακτ. Παν. Ιωαννίνων

Τηλ.: 6947314006, email: spduvalis@yahoo.gr     


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017