*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Προβολή οθόνης Κινητού σε PC.

Για την προβολή της οθόνης του κινητού σε PC σε real time πρέπει να εγκαταστήσουμε στην κινητή συσκευή την εφαρμογή «Mobile to PC Screen Mirroring/ Sharing» από το Play Store της Google. Η εφαρμογή αυτή διατίθεται δωρεάν και είναι μόνο για λειτουργικά Android. Μετά την εγκατάστασή και το άνοιγμα εμφανίζει μια διεύθυνση που πρέπει να αντιγραφεί σωστά στον Browser του υπολογιστή.
Κατά τη διδασκαλία με προσέγγιση STEM σε εκπαιδευτικά αντικείμενα για Mobile Learning που χρειάζεται να δουν οι μαθητές μας την οθόνη του κινητού μας ένας λειτουργικός, εύχρηστος και άμεσος τρόπος είναι μέσω αυτής της εφαρμογής ή κάποιας άλλης παρόμοιας. Η σύνταξη του άρθρου είναι συνεισφορά του Blogger.
Click στις φωτό για μεγέθυνση.

Οθόνη Κινητού
Προβολή της οθόνης του κινητού στην οθόνη του PC.
















Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής να είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο του router (WIFI) με το κινητό. 
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να προβάλουμε την οθόνη του κινητού στον υπολογιστή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Χρειάζεται όμως να ανοίξουμε το HOTSPOT του κινητού για να συνδεθεί το Laptop πάνω στο HOTSPOT (κινητού).   
Έτσι τώρα είναι εφικτό μέσω του υπολογιστή και του PROJECTOR να προβληθεί η οθόνη του κινητού στην οθόνη προβολής.
Η εφαρμογή εγκατεστημένη.

Η διεύθυνση που θα μας δώσει πρέπει
να πληκτρολογηθεί στον Browser.
Αν δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ υπολογιστή
και κινητού εμφανίζει το μήνυμα.

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017