*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Mobile Learning για τα Αρχαία Ελληνικά !!!

Kryptolexo: Μια νέα mobile εφαρμογή που συνδέει τη γνώση των αρχαίων ελληνικών με το παιχνίδι
Μια νέα mobile εφαρμογή, το Kryptolexo, έρχεται να γεμίσει ένα κενό που υπάρχει στη σύνδεση της γνώσης των αρχαίων Ελληνικών με το παιχνίδι. Τα αρχαία Ελληνικά εξασκούνται με παιγνιώδη τρόπο, σε επίπεδο οπτικής ταύτισης και αναγνώρισης λέξεων αλλά και κατανόησης από συγκεκριμένο έργο αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, όπως η Ομήρου Οδύσσεια και Ηλιάδα, ο Επιτάφιος Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του Θουκυδίδη, τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά.

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διδάσκονται τα κείμενα αυτά, όπως και σε κάθε χρήστη που μελετάει αρχαία Ελληνική γλώσσα και γραμματεία.
«Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…»
(Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί)
Προσδοκά να πετύχει την εξάσκηση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στο παρόν, όπως πολύ εκλεπτυσμένα αναφέρει ο Ελύτης, μιας γλώσσας που τεκμήριά της βρίσκουμε στην πλειονότητα των γραπτών πηγών από την αρχαιότητα μέχρι το Μεσαίωνα και της οποίας την εξέλιξη –τη νέα Ελληνική γλώσσα– μιλάμε και γράφουμε σήμερα. Αυτό επιτυγχάνεται με αφετηρία τη μελέτη κορυφαίων έργων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.
Αναπτύχθηκε από εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα και άρτιους προγραμματιστές και διατίθεται δωρεάν για download σε συσκευές android από 01/06/2018.
(Στο προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί και η έκδοση ios – θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.)
Το παιχνίδι μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017