*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Καταγραφή της οθόνης του υπολογιστή.

Η καταγραφή της οθόνης του υπολογιστή μπορεί να απαιτηθεί σε κάποια εφαρμογή που θα εντάξουμε στη μεθοδολογία STEM. Μεταξύ των πολλών ελεύθερων λογισμικών καταγραφής της οθόνης που συναντάμε στο διαδίκτυο, θεωρούμε ότι το πιο  εύχρηστο και φιλικό στο χρήστη είναι το πρόσθετο του Browser Chrome που ονομάζεται SCREENCASTIFY. Το πρόσθετο αυτό βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.screencastify.com/
Η λειτουργία του είναι απλούστατη. Με ένα μπουτόν  καταγράφει την οθόνη και με το ίδιο διακόπτει την καταγραφή. Το video αποθηκεύεται αυτόματα όπου έχουμε ορίσει στις ρυθμίσεις. Η αποθήκευση μπορεί να γίνει και στο Google Drive. 

Οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχει ο περιορισμός  των 50 videos τον μήνα που σε αυτά περιλαμβάνονται και τα λανθασμένα που έχουμε καταγράψει. Όμως το πρόβλημα των «50» ξεπερνιέται αν έχουμε δεύτερο λογαριασμό στη Google.

Όμως ένα πιο αξιοπρεπές λογισμικό καταγραφής της οθόνης μας που παρέχει πολλές περισσότερες δυνατότητες είναι το WINK. Δεν είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα που γράφεται το άρθρο αυτό. Το Wink μπορούμε να το κατεβάσουμε από:  http://www.debugmode.com/wink/download.htm
Από την επιλογή File -> New ή ακόμη για πιο γρήγορα πατώντας με το ίχνος του ποντικιού πάνω στο εικονίδιο που είναι ακριβώς κάτω από τη λέξη File ξεκινάει η ρύθμιση και η καταγραφή της οθόνης. Παρακάτω βλέπουμε το περιβάλλον εργασίας. Το συγκεκριμένο λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα καταγραφής και ήχου με τη βοήθεια σύνδεσης μικροφώνου στον υπολογιστή. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ετικέτες, λεζάντες στο βίντεο κ.λπ.

O VLC media player στον οποίο αναφερθήκαμε στην ανάρτηση μας με τίτλο «VLC ελεύθερο λογισμικό ….» παρέχει τη δυνατότητα να καταγράφει και την οθόνη του υπολογιστή. Αυτό όμως το γνωρίζουν οι πολύ καλοί χρήστες του VLC. Η δυνατότητα δίδεται από την επιλογή Πολυμέσα -> Μετατροπή/Αποθήκευση -> Συσκευή Σύλληψης.



Σε συνδυασμό με την ανάρτησή μας http://sv1ahh1.blogspot.com/2018/05/mobile-pc-tv.html μπορούμε να καταγράψουμε και την οθόνη του κινητού μας στον υπολογιστή.

Το άρθρο αυτό δεν είναι προϊόν διαφήμισης, ούτε υπάρχει οικονομικό όφελος από τη δημοσίευσή του, αποτελεί προσωπική γνώμη του blogger.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017