*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Πιστοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τον Blogger

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ = Artificial Intelligence) γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στη ζωή μας, έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πιστοποίηση από την European Comision για τη διδασκαλία συνδυασμού τεχνητής νοημοσύνης (AI) και STEM. Ίσως αυτή να είναι και η μοναδική πιστοποίηση για την χώρα μας, αποκτήθηκε από τον Blogger τον Μάρτιο του 2021. Τα μαθήματα είχαν σαν προϋπόθεση την κατάθεση εργασίας πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, το αποτέλεσμα για τον Blogger ήταν 100%. Το πρόγραμμα σπουδών συντονίζεται από το European Schoolnet (EUN - το δίκτυο 32 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας). 

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από την STEM Alliance (μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει βιομηχανίες, Υπουργεία Παιδείας και εκπαιδευτικούς φορείς για την προώθηση της εκπαίδευσης STEM και της σταδιοδρομίας στους νέους Ευρωπαίους) καθώς επίσης από τη Scientix, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας H2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης - έργο Scientix 4 (Συμφωνία επιχορήγησης Ν. 101000063), συντονισμένη από την EUN.

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτές και την ακαδημία της Comision καθώς επίσης τους συνεργαζόμενους με αυτήν φορείς. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση δίνει τη χαρά και το προσόν στους πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνητής νοημοσύνης και να ανακαλύψουν πώς αυτή (AI) μπορεί να τους επιτρέψει να εφαρμόσουν νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης στην τάξη. 

Περισσότερα για την τεχνητή νοημοσύνη στην ανάρτησή μας:


Περισσότερα για τo European Schoolnet στην ανάρτησή μας:

Περισσότερα για την STEM Alliance στην ανάρτησή μας:

Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Μηχανολόγος εκπαιδευτικός
MSc STEM in education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ)
Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας και ποιοτικού ελέγχου



Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017