Για την προβολή περισσότερων αναρτήσεων πιέστε στο τέλος κάθε σελίδας "παλαιότερες αναρτήσεις".

Δύο λόγια για αυτό το Ιστολόγιο.

Το ιστολόγιο αυτό δεν είναι ιστοσελίδα, δεν διαθέτει πολλές διαφορετικές ενότητες, ούτε και υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής ενημέρωσης. Έχει κοινά στοιχεία με ένα «ημερολόγιο», με ένα σημειωματάριο (μπλοκ) που στη μία και μοναδική ενότητα αποτυπώνονται σκέψεις, άρθρα, εργασίες, έρευνες, επίκαιρες απόψεις για τη μεθοδολογία του STEM στην εκπαίδευση με τακτικές αναρτήσεις κατά χρονολογική σειρά. Η ανάγκη για πληροφόρηση πάνω στη μεθοδολογία STEM, με άρθρα για εκπαιδευτικά αντικείμενα, έρευνες και άλλα επιστημονικού περιεχομένου άρθρα, δημιούργησε αυτό το ιστολόγιο.
Είναι μία καθαρά ερασιτεχνική προσπάθεια από έναν Μηχανολόγο Εκπαιδευτικό εξαιρετικά τυχερό που κατάφερε και παρακολούθησε το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα «STEM στην εκπαίδευση» που δημιούργησε το Παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ το 2015. Η εμπειρία του στο εξωτερικό πάνω στη μεθοδολογία STEM κατέστησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών πρωτοπόρο για τα Ελληνικά δεδομένα και ήταν η εγγύηση της επιτυχίας αυτού του Π.Μ.Σ.
 Ο χρόνος που διατίθεται για τη συντήρηση του ιστολογίου αυτού είναι σχετικά περιορισμένος αλλά πρέπει να εκτιμηθεί το μεράκι και η καλή διάθεση! Γίνεται προσπάθεια ώστε οι αναρτήσεις να είναι σε κατανοητή γλώσσα χωρίς να χάνουν την επιστημονική τους αξία.  
Η μεγάλη αποδοχή του ιστολογίου αυτού από τους εκπαιδευτικούς φαίνεται στο μετρητή επισκεπτών ο οποίος ελέγχεται απόλυτα από την Google (Gadget). Σε περίπου δύο χρόνια, υπήρξαν 177.000 επισκέψεις στο ιστολόγιο μας από την Ελλάδα και από ξένες χώρες με κύριους επισκέπτες ΗΠΑ και Ρωσία, ο αυτόματος μεταφραστής της Google που έχει ενσωματωθεί, καθιστά δυνατή την ανάγνωση των αναρτήσεων σε όλες σχεδόν τις γλώσσες. 
Η σημαντική αυτή επισκεψιμότητα είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειας μας. Για παρατηρήσεις sv1ahh@otenet.gr