*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

ONLINE Διαδικτυακός Δημιουργός QUIZ - ClassMarker

Στην ανάρτηση αυτή θα παρουσιάσουμε έναν εξαιρετικότατο και φιλικότατο στη χρήση ONLINE διαδικτυακό δημιουργό QUIZ για την περίπτωση που θέλουμε να εντάξουμε κάποιο TEST στην εκπαιδευτική μας διαδικασία με μεθοδολογία STEM.

Αναφερόμαστε στο ClassMarker με το οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε Quiz και να τα διανείμουμε στους μαθητές μας μέσω διαδικτύου ώστε να εκτελεστούν σύγχρονα ή ασύγχρονα. Η διεύθυνση της σελίδας είναι: https://www.classmarker.com/ διατίθεται μόνο διαδικτυακά και όχι με εγκατάσταση στον υπολογιστή.  
Έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε από 1 έως 1000 μαθητές ταυτόχρονα, με το ClassMarker μπορούμε να εξοικονομήσουμε ατελείωτες ώρες εργασίας στην ανάπτυξη των ερωτήσεων, αλλά και στη βαθμολόγηση αφού γίνεται αυτόματα στη στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια. Μπορούμε επίσης να εξαγάγουμε στατιστικά δεδομένα επί των αποτελεσμάτων. 
Η μία μέθοδος είναι να δημιουργήσουμε απλά μεμονωμένα ΤΕΣΤ και η άλλη να ανασύρουμε ερωτήσεις από μία τράπεζα ερωτήσεων που έχουμε αναπτύξει στο χώρο που μας διαθέτει η ιστοσελίδα αφού δεν προβαίνουμε σε εγκατάσταση.
Οι ερωτήσεις και τα τεστ μπορούν να εμπλουτιστούν με συνδέσμους, έγγραφα, εικόνες και βίντεο. Κάθε ερώτηση αποθηκεύεται στη τράπεζα ερωτήσεων και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί όσες φορές θέλουμε σε όποιο τεστ θέλουμε.
Κατά τη δημιουργία ενός τεστ μπορούμε να επιλέξουμε Σταθερές Ερωτήσεις, για να εμφανίζεται το ίδιο πακέτο ερωτήσεων κάθε φορά που κάποιος κάνει το τεστ, ή να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Τυχαίες Ερωτήσεις, για να επιλέγονται τυχαίες ερωτήσεις από την τράπεζα των ερωτήσεών μας.
Για παράδειγμα παραθέτουμε ένα ΤΕΣΤ που δημιουργήσαμε για τις ανάγκες αυτής της ανάρτησης :

QUIZ
Παρακάτω παρουσιάζουμε εικόνες από τους τύπους των ερωτήσεων που μπορούμε να αναπτύξουμε:

Multiple Response
Multiple Choice

Maching

Free Text
Grammar

Essay

Σε κάθε επιλογή τύπου ερώτησης υπάρχουν οδηγίες πιέζοντας δεξιά επάνω το instructions. Επίσης στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η ανάπτυξη του τμήματος και η απονομή κωδικών:
Προσθήκη μαθητών σε τμήμα
Προσθήκη τμήματος

Είναι απαραίτητη η Δημιουργία ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης που επιτρέπουν στους εξεταζόμενους να συνδεθούν μόνο στο συγκεκριμένο τεστ που τους έχουμε αναθέσει.
Οι ρυθμίσεις των διαδικτυακών τεστ περιλαμβάνουν: διαθεσιμότητα ημερομηνίας/ώρας, χρονικό όριο, επιτρεπτό αριθμό προσπαθειών, εμφάνιση σχολίων κατά τη διάρκεια του τεστ ή/και μετά την ολοκλήρωσή του, εμφάνιση ερωτήσεων με τυχαία σειρά, καθορισμό βαθμού προβιβασμού (βάση) και πολλές άλλες διαθέσιμες ρυθμίσεις.
Παρέχεται επίσης η δυνατότητα από την ιστοσελίδα να αποσταλεί feedback στους μαθητές σε κάθε ερώτηση που απαντούν:
Feedback

Σημαντικό θέμα είναι η ανάλυση των αποτελεσμάτων που μπορούμε να προβάλλουμε ανά ομάδα, τεστ, κατηγορία ή χρήστη.
Έτσι αντλούνται ανεκτίμητες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των εξεταζομένων.
Το ClassMarker είναι συμβατό με τα σημαντικότερα λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Macintosh, Linux, Chrome OS /Chromebook, ενώ λειτουργεί επίσης σε έξυπνες συσκευές όπως iPhone, iPod touch, iPad και παρεμφερή tablet και Android.

Στη σελίδα υπάρχει αναρτημένο εγχειρίδιο χρήσης και video με τις δυνατότητες του ClassMarker.

Το άρθρο αυτό δεν είναι προϊόν διαφήμισης, ούτε υπάρχει οικονομικό όφελος από τη δημοσίευσή του, αποτελεί προσωπική γνώμη του blogger.

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017