*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

STEM Εκπαιδευτικοί

Στο εξωτερικό τα επαγγέλματα σταδιοδρομίας που σχετίζονται με το STEM είναι μερικά από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και καλύτερα αμειβόμενα του 21ου αιώνα. Καθώς η Αμερική προσπαθεί να συμβαδίσει με την τρέχουσα και προβλεπόμενη ζήτηση για παραγωγή “STEM workers”, είναι πολύ σημαντικό η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, και των άλλων πεδίων της STEM εκπαίδευσης που έχουμε αναφερθεί πολλάκις σε αυτήν την ιστοσελίδα. 

Οι μαθητές των Ηνωμένων πολιτειών, της Αυστραλίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών είναι έμπειροι σε αυτά τα θέματα γιατί εδώ και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει η εκπαίδευση τους στη νέα αυτή μεθοδολογία. Η οικοδόμηση μιας σωστής βάσης εκπαίδευσης STEM γίνεται μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών και είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές συνδυάζουν τα μαθηματικά, τις επιστήμες και την τεχνολογία καθ 'όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους σταδιοδρομίας.

Οι μαθητές είναι εξαιρετικά περίεργοι και μένουν εντυπωσιασμένοι με τη μεθοδολογία STEM, επομένως το ενδιαφέρον τους σε νεαρή ηλικία θα μπορούσε να προκαλέσει μια διαρκή επιθυμία να ακολουθήσουν καριέρα σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς. Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να εισέλθει στο εργατικό δυναμικό της χώρας του, πρέπει να έχει πολλές γνώσεις για να αντεπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις της τεχνολογίας. Είναι επίσης σημαντικό τα σχολεία να διαθέτουν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που να είναι ειδικευμένοι στη διδακτική με προσέγγιση STEM και τα θέματα αυτά πρέπει πάντα να θεωρούνται ως θέματα υψηλής ζήτησης. 

Εάν ενδιαφερθούν οι εκπαιδευτικοί να εντάξουν τη νέα αυτή μέθοδο διδασκαλίας στην εκπαιδευτική διαδικασία  θα είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το σχολείο τους.

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 

MSc STEM in Εducation. 


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017