*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

FRONT PANEL DESIGNER και όχι μόνο…

Click στη φωτο για μεγέθυνση.
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ελεύθερο λογισμικό είναι το Front Panel Designer. Με αυτό μπορούμε να σχεδιάσουμε προσόψεις κουτιών για κατασκευές που μπορεί να κάνουμε στο πλαίσιο της STEM εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα, να τοποθετήσουμε την πλακέτα και τα παρελκόμενα του Arduino μέσα σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό κουτί. 



Το λογισμικό αυτό είναι δωρεάν εγκαθίσταται εύκολα και είναι φιλικό στο χρήστη, μαθαίνεται πολύ εύκολα.
Σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να σχεδιάσουμε μία πρόσοψη «κουτιού» που θα εγκαταστήσουμε μέσα κάποια κατασκευή μας.  Το τύπωμα μπορεί να γίνει στον εκτυπωτή σε αυτοκόλλητο στη συνέχεια κόβουμε την πρόσοψη σύμφωνα με το σχέδιο που έχουμε  αναπτύξει.
Στη φωτογραφία φαίνεται μία πρόσοψη που σχεδιάσαμε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Εκτός από διασκέδαση προσφέρει εργονομία στις κατασκευές μας.
Στο παρακάτω link υπάρχει το λογισμικό για κατέβασμα.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017