*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Επιστημονικό άρθρο Β. Κουτούφαρη, Π. Σταυρόπουλου για το OCTAVE.

Σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Κουτούφαρη εκπαιδευτικό Πληροφορικής, αμφότεροι με MSc STEM στην εκπαίδευση” καταθέσαμε και εγκρίθηκε η δημοσίευση, στο επιστημονικό περιοδικό «Αστρολάβος» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, του άρθρου μας με θέμα: «Ανάπτυξη εκπαιδευτικού αντικειμένου στο ελεύθερο  λογισμικό Octave για εφαρμογή σε εκπαιδευτική διαδικασία ψηφιακού διδακτικού σεναρίου με προσέγγιση S.T.E.M.».
Η δημοσίευση έγινε στο διπλό τεύχος 29-30 που είναι αφιερωμένο στην επιστημολογία του STEΜ.

Στο εν λόγω τεύχος περιλαμβάνονται εννέα επιλεγμένα επιστημονικά άρθρα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία του STEM και είναι γραμμένα από διακεκριμένους καθηγητές στη συγκεκριμένη μεθοδολογία. (Για περισσότερα, σχετικά με το διπλό αυτό τεύχος, πιέστε εδώ).

Στην εργασία μας παρουσιάζεται ένα πιλοτικό ολιστικού σχεδιασμού εκπαιδευτικό αντικείμενο που έχει αναπτυχθεί στο ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα Octave. Είναι ένα παράδειγμα για την παρότρυνση των εκπαιδευτικών ώστε να εντάξουν εκπαιδευτικά λογισμικά στην διδακτική  διαδικασία, με μεθοδολογία S.T.E.M. 

Έχει χρησιμοποιηθεί η έκδοση 4.0.0, του Octave, χωρίς να απαιτηθεί η εγκατάσταση κάποιων πρόσθετων λόγω της απλότητας της εφαρμογής. Επιλέχθηκε να απεικονιστεί το προφίλ του φορέα ενός μεταλλικού καταλυτικού μετατροπέα, σε πολικό πλέγμα, με απλές εκφράσεις. Η πρότασή μας είναι πρωτοποριακή αφού δεν συναντάται σε διεθνές επίπεδο στη βιβλιογραφία, αρθρογραφία και στο διαδίκτυο.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα με αυξομείωση των παραμέτρων στις εκφράσεις να μελετηθεί και να γίνει κατανοητή η πυκνότητα των σπειρών και των αυλών ροής καυσαερίων του μεταλλικού καταλυτικού μετατροπέα. Είναι μία εύκολη και προσιτή εισαγωγή στο υπολογιστικό περιβάλλον. 

Γίνεται προσπάθεια ενθάρρυνσης των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την χρήση των Τ.Π.Ε., με διασκεδαστικό τρόπο, προς όφελος της μάθησης αλλά και της ανάπτυξης των κομβικών δεξιοτήτων τους όπως αναφέρονται στο έργο ATS2020. Αποσκοπούμε στην ιδιαιτερότητα της προσφοράς γνώσης μέσω νέων καινοτόμων μεθοδολογιών. Για την ανάγνωση του άρθρου μας πιέστε στο σύνδεσμο:


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017