*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

PhET Colorado

Ο PhET ιδρύθηκε το 2002 από τον βραβευμένο καθηγητή με Νόμπελ Carl Wieman. Το πρόγραμμα PhET Interactive Simulations εφαρμόζεται από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Boulder. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί συνεχώς δωρεάν διαδραστικές μαθηματικές και επιστημονικές προσομοιώσεις με JAVA.


Τα PhET sims, όπως ονομάζονται, βασίζονται σε εκτεταμένη εκπαιδευτική έρευνα και εμπλέκουν τους μαθητές μέσα από ένα διαισθητικό περιβάλλον παιχνιδιού όπου οι μαθητές μαθαίνουν μέσα από την εξερεύνηση και την ανακάλυψη. Οι διαδραστικές αυτές εφαρμογές μπορούν να ενταχθούν στη μεθοδολογία STEM σαν μέρος αυτής της καινοτόμου εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η ιστοσελίδα παρέχει διασκεδαστικές, διαδραστικές, βασισμένες σε έρευνες προσομοιώσεις φυσικών φαινομένων δωρεάν. Θεωρούμε ότι η βασισμένη σε έρευνα προσέγγισή -που ενσωματώνει ευρήματα από προηγούμενες έρευνες- ενεργοποιεί τους μαθητές, ώστε να κάνουν συνδέσεις μεταξύ των φαινομένων της πραγματικής ζωής και της υποκείμενης σε αυτά επιστημονικής γνώσης προκειμένου να εμβαθύνουν στον φυσικό κόσμο.
Σχετικά με το PhET: Μέχρι σήμερα έχουν αναρτρηθεί περί τις 150 δωρεάν online προσομοιώσεις σχετικές με φυσική, χημεία, βιολογία, πληροφορική, μηχανολογία και μαθηματικών.
Στη σελίδα https://phet.colorado.edu/el/simulations διατίθενται στην Ελληνική γλώσσα.

Στο frame που ακολουθεί έχει γίνει embeded μία εφαρμογή που έχει σχέση με ηλεκτρικά κυκλώματα.




Το άρθρο αυτό δεν είναι προϊόν διαφήμισης, ούτε υπάρχει οικονομικό όφελος από τη δημοσίευσή του, αποτελεί προσωπική γνώμη του blogger.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017