*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Ανάπτυξη application για χρήση στη μεθοδολογία STEM

Για την κρίση και δημοσίευση της νέας μας εργασίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε, ο κ. Βασίλειος Κουτούφαρης και εγώ ο Πολύδωρος Σταυρόπουλος (Blogger), τις θερμές μας ευχαριστίες στην επιστημονική και συντακτική επιτροπή του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού «Εκπαιδευτικός Κύκλος» του εκδότη και ιδρυτή κ Κιουλάνη Σπύρου, (PhD, Post-Doc, Μ.Β.Α, Med, M.Sc), Πρόεδρος του Συλλόγου eκπα@ιδευτικός κύκλος, Σύμβουλος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής)


Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται λεπτομερώς η ανάπτυξη μίας πιλοτικής εφαρμογής (application) για κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα ή tablet) με λειτουργικό σύστημα android, στο πλαίσιο της μάθησης μέσω κινητών συσκευών.

Το επίπεδο είναι μέτριας δυσκολίας. Στόχος της παρούσης εργασίας είναι η ένταξη καινοτόμων εφαρμογών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που διδάσκουν στην ειδικότητα «τεχνικός οχημάτων». Εντάσσεται στην ενότητα «Καταλύτες Αυτοκινήτων» στο μάθημα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης της Γ τάξης ΕΠΑΛ. Προτείνεται ως υπόδειγμα για την ανάπτυξη άλλων παρεμφερών εφαρμογών. Με τροποποίηση αυτής της εφαρμογής μπορούν να δημιουργηθούν σύγχρονα εκπαιδευτικά αντικείμενα για οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία. Για την ανάπτυξη της χρησιμοποιήθηκε το ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα MIT App Inventor 2. 

Η πρότασή αυτή είναι μία προσιτή εισαγωγή στο διαδικτυακό προγραμματιστικό περιβάλλον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά σε υπολογιστή με την εγκατάσταση του αντίστοιχου λογισμικού. Γίνεται προσπάθεια ενθάρρυνσης των εκπαιδευτικών για την χρήση των Τ.Π.Ε., με ευχάριστο τρόπο, προς όφελος της μάθησης. 

Η εργασία μας βρίσκεται στο δεύτερο τεύχος (2021) του τόμου 9  και θα την βρείτε στη διεύθυνση: https://journal.educircle.gr/

Εναλλακτικά διατίθεται από τη διεύθυνση: 

https://drive.google.com/file/d/1Wx6fDWdokgFJsZ_maEIOr9Qzv96gY4yQ/view?usp=sharing

Επίσης το τεύχος ολόκληρο βρίσκεται στο linkhttps://journal.educircle.gr/    

Εναλλακτικά βρίσκεται στη διεύθυνση: 

https://drive.google.com/file/d/12IBWfuCFLf1dLBvyPfrXkB7e-wBNHvvU/view?usp=sharing

Η σελίδα του περιοδικού είναι στη διεύθυνση : https://journal.educircle.gr/el/


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017