*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Ενασχόληση με αυτοκινούμενο όχημα-ρομπότ

Παρουσιάζουμε ένα υποδειγματικό σενάριο μαθήματος ρομποτικής σε 12 σελίδες με προοπτική για μεθοδολογία STEM, στο οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα αυτόματο ρομπότ με Arduino. Είναι ένα εξαιρετικό μάθημα ρομποτικής για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός αυτόματου οχήματος που θα κινείται πάνω σε προκαθορισμένη πίστα - γραμμή. Με αυτό μπορεί να γίνει εισαγωγή των μαθητών στην ρομποτική ώστε να μάθουν τα βασικά του προγραμματισμού σε Arduino, όπως οι βασικές εντολές IF και WHILE.


Έπειτα, μπορεί να ακολουθήσει μια επεξήγηση για το πώς το αυτόματο ρομπότ μπορεί να ακολουθήσει μια γραμμή χρησιμοποιώντας αισθητήρες.



                                                          



Βασίλειος Κουτούφαρης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υπεύθυνος τομέα πληροφορικής 3ου Ε.Κ. Πειραιά. MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πρέσβης STEM Scientix. e-mail: koutoufaris@sch.gr



Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017