*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Εργασία στο Αποθετήριο Καλών Πρακτικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με πολύ μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι δημοσιεύθηκε πρώτη η εργασία μας στο μοναδικό διεθνές Αποθετήριο Καλών Πρακτικών και Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ομάδας SeRi του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
Η δημιουργία του αποθετηρίου καλών πρακτικών κατά STEΑM, έγινε για να συγκεντρώσει τις προτεινόμενες και δοκιμασμένες δραστηριότητες των εκπαιδευτικών με μεθοδολογία STEΑM σε Α'θμια και Β΄θμια εκπαίδευση.

Με τον τρόπο αυτόν η ευρύτερη κοινότητα εκπαιδευτικών που ασχολείται με τη μεθοδολογία STEAM, ενημερώνεται για πρακτικά ζητήματα που αφορούν εφαρμόσιμες διδακτικές προσεγγίσεις STEAM, εντός σχολικής τάξης.
Η ομάδα SeRi έχει την επιστημονική εποπτεία και είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Σε συνεργασία με τον κ. Κουτούφαρη και την κ. Σταυροπούλου καταθέσαμε μια πρωτότυπη πιλοτική εργασία και είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να εγκριθεί και να δημοσιευθεί πρώτη η εργασία μας στο αποθετήριο. 
Η εργασία μας έχει τίτλο: «Ανάπτυξη εφαρμογής για κινητή συσκευή (Android) προς χρήση στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» και είναι δημοσιευμένη στη διεύθυνση:

Η επιτροπή ελέγχου των εργασιών απαρτίζεται από τους :
  • Δρ. Γεώργιος Σταμούλης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Δρ. Αθανάσιος Κακαρούντας, Επίκ. Καθ. Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Δρ. Βαβουγυιός Διονύσης, Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημίο Θεσσαλίας
  • Δρ. Σαράντος Ψυχάρης, Καθηγητής του Παιδαγωγικού τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ, Visiting Professor for STEM in Education, University of Huddersfield
  • Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, Δ/ντης ΑΣΠΑΙΤΕ Λιβαδειάς, ΜΙΕ Fellow Microsoft, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, ΠΔ407/80, Tμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
  • Δρ. Απόστολος Ξενάκης, PostDoc, Π.Δ. 407/80 Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Φώτης Παντόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Παν.Θεσσαλίας
  • Αντώνιος Πλαγεράς, Υπ. διδάκτορας Παν.Θεσσαλίας
  • Ιατρού Παρασκευή , Msc STEM in education
Το Πανεπιστήμιο μας παρέχει τον ερευνητικό επιστημονικό χώρο εμείς θα πρέπει με την καλή μας διάθεση να μοιραστούμε τις εργασίες μας σε αυτόν.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όπως πλαισιώσουν το αποθετήριο για να δημιουργηθεί ένας πυρήνας με νέες τεχνολογίες και καλές πρακτικές-δραστηριότητες για τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα SeRi.

Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός
MSc STEM in education

Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017