*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

OSOS - Το νέο Portal στη θέση του Open Discovery Space

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά με τα μέλη που είχαν εγγραφεί στο Open Discovery Space (ODS) το οποίο τις τελευταίες μέρες τέθηκε εκτός λειτουργίας (Ιούνιος 2023).

H εταιρεία Intrasoft Net Company έχει αναλάβει την δημιουργία του νέου portal OSOS που αντικατέστησε το ODS”, λόγω των προβλημάτων στη λειτουργία του. Το νέο αυτό portal άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί και είναι ένα δίκτυο όλων των σχολείων της Ευρώπης που εγγράφονται και μπορούν να παρουσιάσουν καινοτόμες εργασίες, δραστηριότητες, προτάσεις και απόψεις. 


Η νέα ιστοσελίδα OSOS αντικαθιστά επάξια και με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην πλοήγηση το παλαιό portal (ODS). Το περιεχόμενο του ODS έχει μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο “OSOS”.

Το νέο αυτό έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης No.741572. 

Ιστοσελίδα OSOS

Ένα υπο-πρόγραμμα του OSOS είναι και το LfE (Learning from the Extremes) που εστιάζει στην ενίσχυση των σχολείων της επαρχίας. Μια επιπλέον δυνατότητα που παρέχει αυτό το site είναι ότι μπορείτε να ενημερώνεστε, όποτε εισέρχεστε με τους κωδικούς σας, για ότι νέο έχει αναρτηθεί στις κοινότητες, αρκεί να πατήσετε το JOIN κάτω δεξιά για εγγραφή. Αν δεν θέλετε άλλο να παρακολουθείτε τα νέα, πιέζετε πάλι το JOIN και διαγράφεστε από αυτή τη δυνατότητα. Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα καμπανάκι και σε αυτό αναγράφεται ο αριθμός των νέων που υπάρχουν για να διαβάσετε. Πιέζοντας το καμπανάκι ανοίγει ένα παράθυρο και παρουσιάζει ότι δραστηριότητα έχει γίνει από την τελευταία φορά που είχατε κάνει είσοδο.

Ιστοσελίδα LFE

Ένα 3ο έργο που τρέχει αυτή τη στιγμή είναι το SALL (School as Living Labs) και σχετίζεται με την εκπαίδευση STEM. Αυτό είναι που ενδιαφέρει τον Blogger λόγω των καινοτόμων δραστηριοτήτων που θα αναρτώνται σχετικά με τη μεθοδολογία του STEM.

Όλα τα έργα αυτά βρίσκονται κάτω από το μεγάλο πρόγραμμα («ομπρέλα») το School of the Future.

Ιστοσελίδα SALL
Σχετικά links:

School of the future-> https://www.schoolofthefuture.eu/en

OSOS-> https://www.schoolofthefuture.eu/osos

LfE-> https://www.schoolofthefuture.eu/en/lfe

SALL-> https://www.schoolofthefuture.eu/en/sall 

Ένα σχετικό σχεδιάγραμμα, όπου γίνεται εύκολα κατανοητή η δομή των τριών αυτών έργων είναι το επόμενο: 


Προσοχή: Αν είχατε κάνει εγγραφή στο ODS δεν χρειάζεται να γίνει νέα στο OSOS. Όλα τα προφίλ μας έχουν μεταφερθεί με τους παλαιούς κωδικούς στο OSOS. 

Οι κοινότητες, τα άρθρα, οι δραστηριότητες, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα και τα ψηφιακά διδακτικά σενάρια βρίσκονται κάτω από το School of the Future, Δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή ξεχωριστά στο καθένα από τα τρία αυτά έργα.

Αν δεν έχετε κάνει εγγραφή στο παλαιό ODS αρκεί να κάνετε εγγραφή σε ένα από αυτά και χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία εισόδου, μπορείτε να επισκεφτείτε και τα υπόλοιπα έργα.


Στην προηγούμενη εικόνα φαίνονται οι αριθμοί των σχολείων, των εκπαιδευτικών και  των κοινοτήτων που έχουν κάνει εγγραφή από ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης δεξιά αναγράφεται και ο αριθμός των project που έχουν αναρτηθεί.

Επιθυμούμε να παροτρύνουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν εργασίες και δράσεις στα τρία αυτά πρoαναφερόμενα Portal. 

To tool ISE λειτουργεί κανονικότατα και δεν έχει επηρεαστεί από τη μεταφορά το ODS στο νέο OSOS. Είχαμε αναρτήσει σχετικά για τη λειτουργία του ISE:

https://sv1ahh1.blogspot.com/2021/03/stem-ls-learning-scenario.html

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επανέλθουμε για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη χρήση των τριών αυτών έργων.

Αναμένουμε την ανάκτηση της κοινότητας "STEM IN EDUCATION" που είχαμε δημιουργήσει  σε συνεργασία με τον κ. Γιάννη Καρατζά MSc Μηχανολόγο Μηχανικό, εκπαιδευτικό. Σε αυτήν υπήρχε μεγάλη αρθρογραφία και εκπαιδευτικά αντικείμενα με προσέγγιση STEM. Όταν συμβεί αυτό, θα επανέλθουμε με αναρτήσεις μας για αναλυτικές οδηγίες χρήσης αυτής...

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ), Επιθεωρητής Ασφάλειας, Υγείας και Ποιοτικού Ελέγχου, Συγγραφέας, Πρέσβης STEM Scientix.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017