*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Thymio το εύχρηστο και οικονομικό ρομποτάκι

Από τις δοκιμές του
 Blogger με το Thymio.

Για να υπάρξει μεθοδολογία STEM με ρομποτική θα χρειαστεί να ενσωματωθούν άλλοι δύο κλάδοι εκτός της τεχνολογίας-προγραμματισμού.

Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα, αν η ρομποτική είναι STEM, στην ανάρτησή μας: http://sv1ahh1.blogspot.com/

Δοκιμάσαμε ένα μικρό απλό ρομποτάκι με το όνομα “Thymio”. Mε 180 ευρώ plus ΦΠΑ μπορούμε να προμηθευτούμε το Wireless Thymio που στη συσκευασία του περιλαμβάνεται 1 ασύρματο ρομπότ Thymio έκδοσης II, 1 ασύρματο dongle, 1 καλώδιο USB-micro USB και βέβαια το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης. Η αρχική του έκδοση ήταν και οικονομικότερη λόγω ενσύρματης λειτουργίας.

Το Thymio διαθέτει 6 προ-προγραμματισμένες συμπεριφορές όπως η Φιλική (Friendly), η Εξερευνητική (Explorer), η Φοβητσιάρικη (Fearful), η Ερευνητική (Investigator), η Υπάκουη (Obedient) και η Προσεχτική (Attentive). Αυτές είναι πάντα διαθέσιμες στο ρομπότ και επιλέξιμες μέσω των κουμπιών. Μόλις το βγάλετε από την συσκευασία του είναι έτοιμο για χρήση και μπορείτε άμεσα να ανακαλύψετε πώς αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του.

Για να επιλέξετε μια συμπεριφορά, απλά ενεργοποιήστε το ρομπότ και επιλέξτε ένα χρώμα αγγίζοντας ένα από τα τριγωνικά κουμπιά και, στη συνέχεια, αγγίξτε το κεντρικό κουμπί για να ξεκινήσετε τη συμπεριφορά. Ενώ βρίσκεστε σε μια συμπεριφορά, μπορείτε να αγγίξετε ξανά το κεντρικό κουμπί για να επιστρέψετε στο μενού επιλογής των συμπεριφορών.

Οι προ-προγραμματισμένες αυτές συμπεριφορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε επίπεδο προσχολικής όσο και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Thymio είναι το ιδανικό ρομπότ για αρχή και συγκεκριμένα για πολύ μικρά παιδιά. 

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός, MSc STEM in Education.


Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017